Onze Sinaasappels 

Sinaasappels worden op heel uiteenlopende plekken in verschillende landen geteeld. Gelukkig maar, want daardoor zijn we in staat om jaarrond te genieten van dit prachtfruit. Maar elk gebied heeft zijn eigen klimaat en omstandigheden die van invloed zijn op de kwaliteit en smaak. Daarom is het elke dag weer een uitdaging om de best beschikbare en lekkerste sinaasappels te selecteren voor het vers persen van sap. 

Orange-Expressft alle kennis en importkracht verzameld en vertaald naar het concept "Pers!"

We maken het verschil door de totale keten van levering tot begeleiding in optimaal persen bij u thuis of op de werkvloer aan te bieden. We selecteren de sinaasappels in elk jaargetijde op basis van:

  1. SMAAK
  2. SAP OPBRENGST
  3. BESCHIKBAARHEID

Kwaliteit en voedselveiligheid zijn meer dan alleen woorden voor Orange-Express. De zeer professionele afdeling Kwaliteit bij Orange-express garandeert dat de strikte regels en standaarden ten aanzien van voedselveiligheid worden nageleefd.

De afdeling is onderverdeeld in ‘Quality Control’, ‘Quality Assurance’ en ‘Quality Systems’. Elke dag worden producten fysiek gekeurd door het Quality Control team. Daarbij wordt de voedselveiligheid gewaarborgd door Quality Assurance en wordt de naleving van gecertificeerde kwaliteitssystemen verzekerd door Quality Systems.

Door deze professionele bewaking van de productkwaliteit en veiligheid is de onderneming haar tijd ver vooruit en beschikt Orange-Express over de beste leveranciers uit alle landen.

Bloedsinaasappel is beter

 

Een bloedsinaasappel, ook wel bloedappelsien, wijnsinaasappel of wijnappelsien genoemd, is een soort sinaasappel die binnenin rood is. De bloedsinaasappel is rond 1850 in het Middellandse Zeegebied ontstaan. Er bestaan twee typen, de volbloed (schil en vruchtvlees rood) en de halfbloed (alleen vruchtvlees rood). Van deze typen bestaan weer verschillende rassen.

 

 


Teelt
De vulkanische gronden aan de voet van de Etna zijn een vruchtbare bodem voor de landbouw. Biologisch-dynamische coöperatie Salamita teelt daar onder andere bloedsinaasappels (ook wel wijnsinaasappels genoemd). een goed gebied om de vruchten te telen. Bloedsinaasappels worden nu voornamelijk geteeld in Sicilie (Italië)

Consumptie
Ze bevatten 20% meer vitamine C en ruim 20% meer kalium dan gewone sinaasappels. Bloedsinaasappels zijn heerlijk in bijvoorbeeld stoofpotten, toetjes en dressings. Het sap van de bloedsinaasappel is heerlijk, maar de schil bevat ook veel smaak
  
Bewaren/bewerken 
De beste bewaartemperatuur is 12 °C. Vanwege de sterke geur niet in de koelkast bewaren met andere producten. Eén tot drie weken houdbaar. 
  
Voedingsstoffen 
Voedingswaarden per 100 gram bloedsinaasappel: 

Energie: 186 kJ, 44 kcal
Eiwit: 1 g
Koolhydraten: 9.5 g
Suikers: 8.3 g
Vet: 0.2 g
Vezels: 2.1 g
Water: 85.2 g

Vitamine A: 0.1 mg
Vitamine B1: 0.08 mg
Vitamine B2: 0.04 mg
Vitamine B6: 0.05 mg
Vitamine C: 50 mg

Natrium: 1 mg
Kalium: 170 mg
Calcium: 40 mg
Fosfor: 25 mg
IJzer: 0.40 mg
Koper: 0.06 mg
Zink: 0.10 mg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Vitamine C bommetje

Vind je het moeilijk elke dag aan je dagelijkse benodigde hoeveelheid fruit te komen? Begin je dag alvast direct met een vitamine C bommetje: pers elke dag een glas vers geperst sinaasappelsap (van de friszure sinaasappel).
* 1 glas sap, hoeveel sinaasappels daar ook ingaan, is vergelijkbaar met 1 stukje fruit. Dagelijks is het advies: minimaal 2 stuks fruit te gebruiken!

 

Friszuur beter dan zoet
Wist je dat een (fris)zure sinaasappel méer vitamine C bevat dan de zoete variant? Zoete sinaasappelen hebben hun smaak ‘te danken’ aan het feit dat ze al meer zijn ingedroogd. Hierdoor zijn er al vitamines verloren gegaan door de (verouderde) schil. De schil van (fris)zure sinaasappelen is wat harder en ziet er frisser (en nieuwer) uit. Kies voor een optimale benutting en zoveel mogelijk vitamine C door voor friszuur te kiezen en…ga eens naar de groenteboer voor een goed advies over groente en fruit!

 

ABvitamine C
Al in de zestiende eeuw wist men dat citrusvruchten en verse groenten scheurbuik kon voorkomen. Pas veel later werd bekend dat scheurbuik kon ontstaan door een ernstig tekort aan vitamine C. Bloedend tandvlees kan ook een teken zijn van tekort aan vitamine C.

Inmiddels weten we dat fruit rijk is aan vitamine C, en dat je vitamine C nodig hebt voor een goede natuurlijke weerstand. Bovendien beschermt vitamine C je huid tegen schadelijke invloeden bij teveel zon. Resultaat: een stralende huid!

 

Wat doet vitamine C voor je lichaam?
Vitamine C staat de laatste tijd erg in de belangstelling vanwege zijn anti-oxiderende eigenschappen. Anti-oxidanten bieden mogelijk bescherming tegen het ontstaan van o.a. hart- en vaatziekten en tegen het versnelde verouderingsproces.

 

Vitamine C heb je verder nodig voor:
- stevige celwanden 
- goede wondgenezing 
- behoud van goede weerstand

 

Vitamine C zorgt er bovendien voor dat ijzer uit je voeding beter wordt opgenomen.

Kortom: kies voor de friszure sinaasappel en gun jezelf zo’n lekker glaasje sap in de ochtend!